#wwldap

Rettferdig og offentlig utredning av de flåttrammede – NÅ!
Flåttbårne sykdommer er over oss og i Norge er borreliose den mest kjente av dem. Men flåtten bringer med seg flere mikroorganismer som kan resultere i sykdom. Testene som tilbys på borreliose via det offentlige helsevesen er billige, lite sensitive og ikke på nivå med internasjonale standarder. I tillegg tilbys ikke de syke tester av andre flåttoverførbare sykdommer.  Mange flåttsyke går derfor rundt med feil diagnoser – og gal eller ingen behandling eller rehabilitering. Slik kan vi ikke ha det. Derfor kjemper vi for en rettferdig og offentlig utredning av de flåttrammede – NÅ!
Verden går sammen i «Worldwide Lyme Disease Awareness Protest» for å drive bevisstgjøring og markering av behovene for:
 1. Erkjennelse av at Lyme Borreliose og andre flåttbårne infeksjoner, som Babesia, Bartonella, Rickettsia, Ehrlichia, er alvorlige, og i noen tilfeller dødelige sykdommer.
 2. Gjøre kjent at overføringen av flåttbårne patogener som Borrelia, Babesia, Rickettsia, via blodoverføring – er av global bekymring.
 3. Internasjonal enighet om at  Lyme Borreliose skal være oppført som en meldepliktig infeksjon. Meldepliktig status vil hjelpe til å sikre at forekomsten og utbredelsen av sykdommen er overvåket; en nødvendig forløper til fastsettelse av menneskelig lidelse, sosioøkonomiske konsekvenser av sykdommen og for et sterkt beredskap.
 4. Utdanning av helsesektoren om nøyaktig diagnostisering av flåttbårne sykdommer, som i noen tilfeller kan være begrenset til klinisk presentasjon på grunn av begrensninger i serologisk testing.
  • Utdanning om at Lyme Borreliose og andre flåttbårne infeksjoner bør inngå som differensialdiagnoser ved andre sykdommer som også avhenger av subjektive kliniske manifestasjoner, eller ikke har noen kjent årsak. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til: motor neuron sykdommer (MND) også kjent som Lou Gehrig sykdom eller amyotrofisk lateral sklerose (ALS); multippel sklerose (MS); Alzheimers; Parkinsons sykdom; sarkoidose.
  • Utdanning av helsesektoren om rimelig og effektiv behandling av akutt og senstadium Lyme Borreliose og andre flåttbårne infeksjoner. Dette inkluderer behovet for å oppdatere utdaterte anbefalinger for behandling av smittsomme sykdommer, som for eksempel Society of America (IDSA) og å ta hensyn til behandlingsmetoder av andre foreninger som: Den internasjonale Lyme og Associated Diseases Society (ILADS) og den tyske Borreliose Society (Deutsche borreliose-Gesellschaft: DBG)
 5. Midler til forskning på flåttbårne sykdommer. Inkludert:
  • Midler til forskning på nøyaktig testing og behandling av Lyme Borreliose.
  • Midler til forskning på vektorer og reservoarverter for å kartlegge totalbildet av sykdommer de kan bære og overføre.
Finn ut mer om de øvrige deltagende land: Worldwide Lyme Disease Awareness Protest 
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s