Den tomme pulten

zoe

I 9. klasse på Bjørkelangen Ungdomskole står det en tom pult. Slik har den stått siden begynnelsen av 8. Det er pulten til Sina …

Sina har ligget syk i flere år. Tanken på at hun har mistet sin ungdomstid fordi legene ikke kan behandle henne er bare altfor ille. – Jeg kjenner jeg blir så provosert og så lei meg, og jeg har vært så frustrert fordi det ikke har vært noe jeg kan gjøre. Helt til nå! sier klassevenninnen, Maria Zoë Skjæraasen, som mener demonstrasjonen er en mulighet for at de rammede og vi rundt kan bli hørt. – Folk må få opp øynene, helsevesenet, politikerne, de skjønner ikke hvor alvorlig og hvor mange denne sykdommen rammer. 

– Vi må også hindre at det rammer flere! Flåtten sprer seg! Så jo flere som kommer og snakker for de sengeliggende, jo mer får dette oppmerksomhet.

Den 10. mai stiller Zoë og flere av klassekammeratene til Sina på demonstasjonen for de flåttrammede – med seg har de «den tomme pulten.»  – Det vi ønsker for vår klassevenninne er at hun skal få tilbake ungdomstiden sin, leve livet som en ordentlig femtenåring, gå på skolen, jentekvelder, dra på cafè … Vi ønsker ihvertfall at hun skal få de riktige medisinene, slik at livskvaliteten blir bedre! Hun har fortsatt hele livet foran seg! avslutter den modige venninnen som vi alle ser frem til å møte foran Stortinget den 10. mai.

Reklamer

5 responses to “Den tomme pulten

 1. Hei. Ble bitt av flått i 2012. Fikk legehjelp, men det som hjalp meg var Økologisk blåbær fra alaska, produkt som heter Kyani. Tok dobbel dose av Sunrise og Sunset i 6 mnd. Fikk tilbake gnisten, humør og energi. Mente selv det var Verdt å prøve, og for min del hjalp det! Forferdelig triste historier ang. flåttbitt! God bedring til dere, man må kjempe videre! Hilsen en glad dame 😉

 2. STATENS LEGEMIDDELVERK:
  – Legene må sette seg inn i egenskapene til LDN
  Flere pasienter og leger hevder at legemiddelet LDN hjelper mot sykdommer som MS, flere typer kreft, psoriasis, Alzheimer og ME.

  Del med andre:
  Share on twitterTwitter Share on emailEpost More Sharing ServicesDel Share on facebookFacebook

  Statens legemiddelverk oppfordrer leger til å sette seg inn i virkningen av det godkjente, men lite kjente legemiddelet LDN.

  Rådet kommer i forbindelse med reportasjemagasinet «Vårt lille land» som ble sendt på TV 2 onsdag klokken 22.15.

  – Da må legen sette seg inn i egenskapene til lav-dosert Naltrexon, lese den litteratur som finnes og gjøre seg opp en mening om dette kan være et alternativ for pasienten. Det er legens ansvar å finne ut av dette, forteller fagdirektør i Statens legemiddelverk, Steinar Madsen, til TV 2.

  SE HELE LDN-REPORTASJEN FRA «VÅRT LILLE LAND» HER: Ukjent medisin kan gi håp for tusenvis av pasienter

  Forandret livet til MS-pasient
  I programmet hevder flere pasienter og leger at LDN hjelper mot en rekke sykdommer. En av dem som forteller sin historie er Nansy Schulzki. Tobarnsmoren har MS og var totalt utmattet som følge av sykdommen. Først åtte år etter at hun ble syk ble hun tipset om LDN – det forandret livet hennes.

  – Plutselig merket jeg at «Hei, jeg er jo ikke sånn som var tidligere, det har skjedd noe!». Jeg ble Nansy igjen, forteller hun.

  I dag jobber hun 50 prosent, og leder Valnesfjord Nærmiljøutvalg i Nordland.

  Opprinnelig legemiddel mot rusmisbruk
  LDN står for lav-dosert Naltrexon. Naltrexon er et godkjent legemiddel mot rusmisbruk, med 50 milligram virkestoff. LDN inneholder kun noen få milligram, og brukes på helt andre områder.

  Rundt 100.000 mennesker på verdensbasis bruker LDN, hvorav 400 finnes i Norge. Mange brukere påstår at medikamentet er en effektiv symptomstopper.
  – LEGENE SITT ANSVAR: Fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk oppfordrer leger til å sette seg inn i legemiddelet LDN: Foto: SCANPIX

  LDN-forskere tror at hele 177 forskjellige sykdommer og tilstander kan behandles med LDN. Problemet er at den mulige virkningen av LDN ikke er dokumentert, og ingen legemiddelfirmaer eier preparatet, ettersom LDN ikke er patentert. Det produseres og selges derfor fritt.

  En av legene som forteller om LDN i «Vårt lille land», er den irske legen Edmond O’Flaherty. Han har foreskrevet LDN til 300 pasienter, og har aldri sett alvorlige bivirkninger.

  – Det har fullstendig forandret livet til hundrevis av pasienter, og jeg har brukt det på en serie av sykdommer. Det er pasienter i live i dag som jeg er sikker på ellers ville vært døde, forteller han.

  Mange pasienter har imidlertid problemer med å få tak i LDN. Man må få resept fra legen for å bruke medikamentet, og mange norske leger kjenner ikke til legemiddelet. …Kan det være en mulighet å forbedre helsen din med dette produktet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s